Nikad nije prerano početi brinuti o očima djeteta!
Dobar vid jedan je od najvažnijih čimbenika za normalan razvoj djeteta i on znači mnogo više od sposobnosti jasnog gledanja bez naočala. Naime, kako djeca rastu i sazrijevaju, više od 80 posto informacija primaju upravo putem osjetila vida.

Kompletan oftalomološki pregled djeteta potrebno je napraviti već u dobi od četiri godine, jer se tada mogu otkriti početni poremećaji koji još ne uzrokuju smetnje vida. Također u slučaju da u obitelji postoji nasljedni problemi sa vidom prvi pregled treba napraviti i ranije sa 2-3 godine starosti.
Kompletan oftalmološki pregled je nužan i potrebno ga je provoditi svake godine. U slučaju da djete ima neki od poremečaja sa očima svako odgađanje posjeta oftalmologu smanjuje šanse za potpuni oporavak.

U oftalmološkoj poliklinici Knezović Vision Group pri radu s pacijentima naglašen je individualan pristup, jer nema jednakih slučajeva ili dijagnoza, svaki čovjek je poseban, originalan.

Oftalmološki pregled za djecu uključuje:

  • kompletan specijalistički pregled oftalmologa, utvrđivanje dijagnoze (analiza povjesti bolesti)

“Sunčeve zrake (UV zrake) su višestruko opasne za oči djece nego kod odraslih stoga ih je potrebno štiti od sunčevih zraka posebno u ljetnim mjesecima kad je UV zračenje najvišeg stupnja.”
dr.sc. Igor Knezović, dr.med.

You might also like these post :

Comments are closed