Opis ponude Najpopularniji antioksidans na svijetu Poboljšavaju imunološke funkcije organizma Pomažu u zaštiti od različitih oblika raka Smiruju nervozu i pospješuju pamćenje Dobre za srce i kod povišenog tlaka Zbog svojih izuzetnih nutritivnih i antioksidacijskih svojstava Goji bobice se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini od pamtivijeka. Zapadni svijet ih je otkrio zadnjih desetak godina i svrstao ih u supernamirnice. Zašto? One se nalaze na prvom mjestu američke ljestvice ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity). To je ljestvica koja mjeri antioksidacijska svojstva hrane. Što je položaj na ljestvici viši, hrana ima veću sposobnost uništavati slobodne radikale koji, ako su slobodni i ako dolazi do njihovog gomilanja, narušavaju zdravlje, ubrzavaju proces starenja, a time postajemo podložniji nizu degenerativnih promjena. Goji bobice u 100 grama imaju fantastičnih 25.300 jedinica , u usporedbi sa šljivama koje su na drugom mjestu i u 100 grama imaju samo 5.770 jedinica. Zbog toga se smatraju najboljom hranom za revitalizaciju organizma i usporavanje procesa starenja. Sadrže 68% ugljikohidrata, 12% proteina, 10% vlakana i 10% masti tako da u 100 grama ima 370 (kilo) kalorija. Što sve sadrže goji bobice? Ne samo što imaju izuzetno veliku razinu vitamina C i željeza (U 100 grama bobica ima 11 mg željeza, što je najveći izvor željeza u nekoj biljci), sadrže mnoštvo nutrijenata i fitokemikalija, tj. fitonutrijenata (koji hrani daju boju, okus, miris i druge osjetilne karakteristike i nemaju prehrambenu, već pozitivnu funkcionalnu vrijednost za ljudski organizam u smislu zaštite od bolesti i preventive).

You might also like these post :

Comments are closed