Na brežuljku iznad Rapca smjestio se srednjevjekovni Labin čije se staro ime Albona prvi put spominje 285. poslije Krista. Rijetko gdje se tako šarmantno spaja bogatstvo arhitekture i kulturno-povijesnih spomenika s brojnim umjetničkim ateljeima i dahom mladosti koja se tu okuplja, posebno uvečer, u brojnim kafićima. U ovom šarmantnom gradiću dobrodošlicu vam žele Apartmani Zahtila!
Šetajući starim ulicama Labina provirite u brojne ateljee, posjetite Gradski muzej s arheološkom i etnološkom zbirkom, te modelom rudnika jedinstvenim u ovom dijelu Europe, obiđite memorijalnu zbirku Matije Vlačića Ilirika te za kraj uživajte u prekrasnom pogledu s gradske Fortice na Rabac i Cres, te okolicu Labina.Rabac karakterizira splet plažica, uvala i dražica, mediteransko raslinje, mnogobrojni lokali s domaćom kuhinjom, večernji izlasci ribarskih i izletničkih brodica, gostoljubivi domaćini meke istarske duše prežimlju se i isprepliću s modernom i kozmopolitskom Europom željnom odmora, mira i maštovitog provoda. Sredinom 19.st. Rabac je bilo tek malo ribarsko selo, a danas je poznato turističko mjesto. Kristalno čisto more, šljunčane plaže, mnogobrojni lokali čine Rabac idealnim mjestom za odmor.U apartmanu je osigurana posteljina i ručnici, sušilo za kosu, SAT TV, kuhinja opremljena posuđem, štednjakom,
pećnicom, hladnjak sa ledenicom i aparatom za kavu. Terase i balkon
imaju sjedeću garnituru te pogled na vrt. Slobodno vrijeme možete provoditi igrajući pikado ili stolni tenis, ali svakako preporučujemo istraživanje Istre umjesto toga. Klima u Istri je blaga, što je čini idealnim mjestom za odmor. Prekrasan krajolik sa zdravim morskim zrakom te razne aktivnosti kojima obiluje poluotok, učinit će vaš boravak još ugodnijim!

You might also like these post :

Comments are closed